17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

Удар на Новините Днес: Прокурорката, провалила „Суджукгейт“, арестува кмета на Генерал Тошево – вижте коя е Михаела Райдовска (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Българският прокурор от офиса на Лаура Кьовеши, разпоредил ареста на Валентин Димитров, кмета на Генерал Тошево, е Михаела Спасова Райдовска, същата, която провали делото „Суджукгейт“ срещу бившия депутат Живко Мартинов – Суджука, разкри ексклузивно информатор на Новините Днес от държавното обвинение.
Михаела Райдовска е снаха на виден комунистически род, тя беше наблюдаващ прокурор по делото срещу Живко Суджука, но тогавашният обвинител №1 Сотил Цацаров я оттегли и изпрати надолу в йерархията.

Преди време благоевградчанката Михаела Райдовска бе зам. градски прокурор на София.
В началото на април т.г. връзките на старите комунисти помогнаха на Райдовска да реанимира кариерата си, като я вкараха в офиса на Лаура Кьовеши.

Показателен е сигналът за безобразията на Михаела Райдовска, изпратен до бившия вече главен прокурор Сотир Цацаров:
„Действията на прокурора Михаела Спасова Райдовска (по делото срещу Живко Суджука, б.ред.) са извършени под диктовката на нейния люб….к по това време – престъпника Антон Петров Проданов, с когото се срещат почти всяка седмица в София, обикновено обядват и ходят на хотел.

Проверка по рама

Разходките си по това време правели с мерцедеса на Проданов – С500 4матик СВ 9098 АС, отскоро пререгистриран с номер СВ 9900 МХ, като обикновено Проданов взима любо…та си Райдовска от района на Съдебната палата – „Позитано“ или бул. „Стамболийски“ около ВАС и ресторант „Happy“.
От ранни зори комуникират по мобилните приложения Viber и Whatsapp, интервала на срещите им обикновено са между 11:15, 11:30 и 14:30 ч., в този период я взима от Съдебната плата и я оставя в района на „Стамболийски“ до Министерството на културата и ресторант Happy. Не стоят в центъра, защото се страхуват да не бъдат видени от други хора“, пише в сигнал до тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров.

Материалът Удар на Новините Днес: Прокурорката, провалила „Суджукгейт“, арестува кмета на Генерал Тошево – вижте коя е Михаела Райдовска (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ