13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Условна присъда за шефа на стриптийз бара, където ученичка проституираше

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен“. С тези думи шефът на стриптийз бар „Бътерфлай“ Аксел Стоичков си извоюва свободата, според споразумението, което той подписа с прокуратурата, съобщава Plovdiv24.bg. Съдът му определи и наложи наказание „лишаване от свобода от три години“ и „глоба“ в размер на 10 000 лева.

Но изпълнението на наказанието се отлага с изпитателен срок от пет години, считано от влизането в сила на споразумението. След като споразумението бе одобрено, наказателното производство бе прекратено, а мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоичков бе отменена.

Съдът уведоми обвиняемия, че има възможност в 7-дневен срок доброволно да заплати наложената му глоба, като при неизпълнение на това му задължение ще бъде издаден изпълнителен лист.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

32-годишният Аксел Стоичков е обвинен за това, че е експлоатирал сексуално, независимо от тяхното съгласие, две жени, едната от които на 18 г., ученичка в 12 клас, а другата на 28 г., „като ги е набирал с цел използване на развратни действия чрез обещаване на облаги – престъпление по чл. 159а, ал. 2 т.6 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс“, според обвинителния акт на прокуратурата.

На 19 март 2023 г. в ранните часове в стриптийз клуб в центъра на Пловдив („Бътерфлай“), е била проведена специализирана полицейска операция под надзора на Районна прокуратура – Пловдив по образувано досъдебно производство по горепосочения текст. На място е бил установен и задържан 32-годишният Стоичков стопанисвал заведението, както и още няколко лица, в това число и танцьорки. Последните, след като са били разпитани, са освободени.

Проверка по рама

Установено е, че той бил предложил на две жени да извършват сексуални услуги срещу заплащане в заведението през различни периоди от време. Едната от тях била ученичка в 12 клас. И двете работили като танцьорки в клуба. Развратните действия с тяхно участие са били извършвани в специално пригодени за целта помещения – кабинки в заведението. На 19 март 2023 г. в заведението се е намирала 18-годишната девойка.

Сред приобщените доказателства по делото има множество листове с ръкописни бележки, сред тях титул ,,М“ и титул ,,Стр. Вип 30/1 час….“, пари в пликове, банкноти по 20, 50 и 100 лева, както и използван презерватив.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ