16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Във Франция откриха оригинален начин да продават места на опашката за паспорт

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„От няколко седмици намирането и насрочването на срещи в кметството се превърна в истински бизнес. По-специално в приложението Snapchat срещу сума от 20 до 40 евро интернет потребителите предлагат експресна среща“, се казва в материала.
В същото време, вместо да чакат повече от два месеца за подмяна на паспорт – според някои оценки средното време за чакане е 66 дни, гражданите могат да решат въпроса с изваждането на лична карта в рамките на десет дни. И без измама: кметството наистина приема пакети от документи, а предприемчивите потребители предлагат да платят за услугата по всеки удобен начин: в брой, превод или дори криптовалута.

Цялата тайна е в софтуера, който продавачите на такава услуга създават сами. С негова помощ те следят свободните прозорци в приемния график на една или повече градски администрации. Според един от потребителите, по този начин той печели около 2 хиляди евро на месец, въпреки че отделя не повече от два часа на ден за „работа на непълен работен ден“.
Френското вътрешно министерство беше изненадано от въпроса на журналистите за законността на тази практика, служителите на реда не знаеха за това. Въпреки че нарекоха тази практика „неморална“, предприемачите не са в опасност: формално не е забранено да се продават места на опашката.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ