25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Видео: Беларуски екипажи на комплекса „Искандер-М“ се обучават на руския полигон

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Уточнява се, че от 3 април на един от полигоните на Южния военен окръг са тренирани екипажите на отделен ракетен дивизион, оборудван с ОТРК „Искандер-М“.
„Комплексът включва самоходна пускова установка, транспортно-зареждаща машина, машина за командване и управление, машина за регулиране и поддръжка, както и пункт за подготовка на информация и животоподдържаща машина“, съобщи руското министерство на отбраната.

Отбелязва се, че по време на обучението е обърнато специално внимание на по-нататъшното усъвършенстване на практическите умения за подготовка на ракетната система за използване, обучението по нейното разполагане, както и провеждането на учебно-бойни пускове от военнослужещите в Беларус.
Личният състав на обучените екипажи подробно проучи въпросите за поддръжката и използването на тактико-специалните боеприпаси за комплексите „Искандер-М“.

Според руските военни по време на учението военните от Беларус са положили максимални усилия и са показали отлични резултати. „По този начин те потвърдиха висока степен на готовност за изпълнение на задачите по предназначение“, се казва в съобщението.
Припомняме, че в началото на април руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Беларус е получила Искандер, който може да използва ядрени ракети.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ