17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Влияе ли бирата върху здравето на мъжете?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

За съжаление, не всеки мъж знае, че бирата може да предизвика безплодие. Струва им се, че няма как тази напитка да повлияе на плодовитостта. Факт е, че в бирата се съдържат фитоестрогени, които са структурно подобни на женските полови хормони. 
Какви са рисковете от това? Процентното съотношение на мъжките хормони става по-малко, отколкото е необходимо за нормалното функциониране на организма.

Кои нарушения се диагностицират най-често?
• Олигозооспермия

Понижаването на нивото на мъжките полови хормони може да доведе до намаляване на обема на тестисите и като следствие, до броя на сперматозоидите, които могат да произвеждат.
• Тератозооспермия

Проверка по рама

Структурата на мъжките зародишни клетки, които обикновено имат глава, тяло и опашка, е нарушена. Камшичето е необходимо, за да може сперматозоидът да достигне яйцеклетката, а главата съдържа специални вещества, които са необходими за процеса на оплождане. Ако голяма част от половите гамети имат неправилна структура, се диагностира тератозооспермия.
• Фрагментация на ДНК на сперматозоидите

Друг проблем е увеличаването на броя на зародишните клетки с ДНК фрагментация, което драстично намалява шансовете за настъпването и износването на бременността.
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ