22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Внимание! Тези “здравословни“ навици са изключително вредни!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Здравословният начин на живот е много популярна тема днес. Но голяма част от това, което се смята за здравословно, няма нищо общо със здравето и дори обратното – вредно е.

През деня трябва да пиете поне 2 литра вода,
Разбира се, човек не може да се справи без вода, но защо точно 2 литра?  Ние получаваме определено количество течност и от храната – плодове, зеленчуци, супи. Нормите за потребление на вода са индивидуални и зависят от възрастта.

При добро хранене дехидратацията не ви застрашава. Не е необходимо да се наливате с вода насила – защото това е необходимо. Пийте, когато наистина имате желание. Изключение е специалната диета.

За почистване на организма от токсини се нуждаем от специални курсове и процедури.

Новини от Актау - Защо е опасен здравословен начин на живот? 5 вредни печата

Благодарение на тази мода клиниките измислят разнообразни процедури за дълбоко почистване и са спечелили много пари. Това се нарича детокспроцедура.

Проверка по рама

Но в нашето тяло няма нито един орган, който да се почиства. И не е ясно как шейк, сок от целина и други подобни могат да помогнат за това. 

Лекарите признават само една възможност за такава процедура – ако човек има сериозни показатели за това: алкохолна или наркотична интоксикация или тежко отравяне. Тогава в болницата ще минете детоксикация, но не със сокове, а с лекарства.

Месото е вредно, особено за възрастните хора.

Новини от Актау - Защо е опасен здравословен начин на живот? 5 вредни печата

Това е друг мит – какво може да бъде вредно в естественото месо, ако не е сурово? То съдържа необходимия за хората протеин.

Препоръчително е да се яде месо 3 – 4 пъти седмично и да се заобиколи наистина вредната страна: колбасите. Именно в тях се съдържат вредни вещества – консерванти и вредни мазнини.

Магазин за Акумулатори

Колкото повече тренировки в седмицата, толкова по-добре.

Всъщност, всичко е полезно за здравето в умереност. За спортните дейности също важи. 2-3 пъти седмично, не повече от 2 часа е достатъчно. Тренировката може да бъде не само във фитнес залата – също се обръща внимание на туризма, карането на ски или кънките на открито.

Тези, които не си представят себе си без ежедневни посещения във фитнеса, имат висок риск от претоварване, намален имунитет и дори депресия. Това е пристрастяване към фитнеса и изисква помощ от психолог.

Всички от малки до големи трябва да приемат витаминни комплекси.
За съжаление приемането на витамини от аптеките е безполезно за здравите хора. В допълнение, без специален тест, е невъзможно да се разбере кои конкретни витамини ни липсват.

И ако разберете, балансираната диета, включваща храни, богати на този елемент, който ви липсва, е достатъчна. Менюто винаги трябва да бъде месо, риба, пресни зеленчуци и плодове, желе и ядки./ и във Фейсбук

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ