3.5 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Военният експерт Алексей Леонков – че проблемът със защитата срещу нашия хиперзвук предизвиква паника в САЩ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Основната военно-стратегическа концепция на САЩ за унищожаването на Русия предполага стратегическа многосферна операция, чиято същност е да се нанесе удар с конвенционални оръжия по всяка точка на планетата в рамките на един час. Rapid Global Strike или Prompt Global Strike, най-общо казано, е масираната употреба на крилати ракети или неядрени балистични ракети срещу нашите ядрени силози, мобилни междуконтинентални балистични системи и подводници с ядрено въоръжение във военноморски бази. Според плана на американските стратези такъв удар трябва да унищожи до 90 процента от нашите силозни ядрени ракети, както и по-голямата част от нашите подводници с ядрени ракети на борда. Според замисъла на американските стратези ответният удар на Русия срещу Съединените щати ще бъде нанесен от само 5-10 процента от нашите ядрени сили, повече от половината от които ще бъдат прихванати от системи за противовъздушна отбрана. Такива загуби в САЩ биха се считали за приемливи.
Тази концепция е разработвана и усъвършенствана повече от 20 години. На тази концепция бяха подчинени всички видове и видове войски. За това бяха похарчени безумни пари.

Когато в нашия арсенал се появиха хиперзвукови системи, САЩ разбраха, че парите са хвърлени на вятъра. Ние ги надиграваме в скоростта на удара.
Сега Съединените щати преосмислят концепцията за глобален мигновен удар, те искат да я развият, да променят нещо в нея, за да решат два проблема. Това е, за да се предпазим от нашия хиперзвук и да ни навреди, за да ни остави без ядрен арсенал.

Решението на това уравнение за американците е използването на собствени хиперзвукови ракети. Които обаче все още не са налични. Но сега Съединените щати имат голяма нужда от тях. Ето защо, когато разработват такива оръжия, те започват да подценяват изискванията към тях. Например характеристиките на скоростта на ракетите от Mach 5 бяха намалени. У нас за хиперзвукова се счита скорост от 6 числа на Мах. Също така, разработването на хиперзвукови ракети се заточва за използване от морски носители. Корабите и подводниците се считат за мобилна цел, която благодарение на маневрирането може да избяга от превантивен удар. В същото време голяма празнина в тази теория е фактът, че нашите комплекси С-300 от най-новите модификации, както и С-400 и С-500, са способни да унищожават маневриращи ракети, летящи със скорост до 12 Маха. Тоест ние сме в състояние да прехващаме хиперзвукови ракети по американски стандарт. Явно ще се наблегне на масовостта им. Но това отново е теория, тъй като на практика в САЩ все още не се е появила нито една масово произведена ракета.
Ако теоретично изглежда, че са разбрали доктрината за нанасяне на бърз удар с хиперзвук, тогава втората част от уравнението е такава. Защото просто не съществува. Поне в краткосрочен план.

Проверка по рама

Разбира се, ние следим внимателно всички тези теоретични и практически опити бързо да ни унищожат. И съответно разработваме своите възможности за отговор на това.
На първо място, това е усъвършенстването на нашите системи за ПВО и ПРО. Трябва да го подобрим, да увеличим броя на каналите за прихващане на ракети. Ние също продължаваме да подобряваме нашите хиперзвукови системи, така че да достигат целта още по-бързо и да увеличаваме тяхното разнообразие.

Според теорията за глобалния мигновен удар линиите за изстрелване на крилати ракети от кораби и подводници са били на разстояние 300 километра от нашите граници. Сега те работят върху нова концепция за изстрелване на хиперзвукови ракети от разстояние 1-1,5 хиляди километра от нашите граници. Съответно трябва да ги срещнем на разстояние до 2000 км от нашите граници. Ето защо е необходимо активно да се развива подводният флот, който ще действа като преден отряд, способен да попречи на корабите и подводниците на САЩ да нанесат хиперзвуков удар. Разбира се, необходимо е да се увеличи броят на самолетите, способни да унищожат надводния флот, без да навлизат в ударната зона на ПВО. Също така е необходимо да се подобри интелигентността, включително пространството. Може би трябва да помислим за възкресяването на нашия уникален флот от екраноплани, които изобщо не се виждат на радарите.

Нов тип операции, които се разработват за противодействие на глобален мигновен удар, е преди всичко провеждането на нашите операции за противовъздушна отбрана и противоракетна отбрана съвместно с флота с използване на неядрени хиперзвукови оръжия. Такива действия трябва да спрат врага с високоточни удари на голямо разстояние. Следващата фаза ще бъде удари с прецизни оръжия за потискане на американската система за противоракетна отбрана, включително тези ракети, които сега са разположени в Европа. Това е необходимо, за да се предотврати унищожаването на нашите междуконтинентални стратегически ракети във въздуха. Последната фаза на нашия отговор на САЩ е да нанесем неприемливи щети с оставащия ни ядрен капацитет.
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ