2.8 C
София
сряда, ноември 29, 2023

ВРЪЗКАРИ: Депутат на Костя набута и жена си в листите (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Ковчежникът на „Възраждане” Николай Дренчев, дясна ръка на вожда Костадин Костадинов – Костя Копейкин, не се е отказал от мераците си да уреди цялата рода на сладки държавни постове. След като на последните парламентарни избори набута брат си Димо и братовчеда Димчо в парламента, сега е дошъл ред и на съпругата му Красимира.
Красимира Дренчева е поставена на второ място в листата за общински съветници в Ловеч веднага след издигнатия от партията кандидат за кмет Алдин Начков. Това автоматично й гарантира място в общинския съвет – за сметка на редовите активисти, разбира се, заключава „Уикенд“.

Не че на някой му пука за тях, щом става дума за уреждане с висок пост на поредния на представител от клана Дренчеви… Все пак, Николай Дренчев, известен с навика си да се къпе всяка неделя, а изпращаният към него от структурите в цялата страна членски внос да потъва безследно, вече е доказал, че хич не се трогва от обвиненията в  шуробаджанащина.
Братя–депутати от „Възраждане” мамят с фирма за дограма, плашат жертвите си (ПОКАЗАНИЯ + СНИМКИ)

Претенциите му за морал и почтеност дори няма нужда да се коментират. Само ще припомним, че три от фирмите на братята Николай и Димо Дренчеви „Душ кабини БГ”, „Братя Градеви” и „Ефективни сгради – България” са в списъка на НАП с неплатени данъци за над 400 000 лева.

С тези фирми двамата „възрожденци” години наред се занимават с монтаж на дограми, прозорци, парапети и душ кабини. Колкото до качеството на работата им, за това говорят десетките сигнали от клиенти в София за неспазени срокове за монтаж, нарушени договори за гаранционните условия и прочее досадни „дреболии”. Явно обвиненията в данъчни измами и жалби от клиенти не са пречка депутатът Димо Дренчев да се кандидатира и за кмет на столичния квартал „Младост”.
„Ха, това е оня чичо, който дойде в къщи да ми вземе размерите за новата дограма! От няколко години го търся, за да направя рекламация, но офисът на фирмата все е заключен. Сега покрай кампанията може и да го открия, за да си поискам парите”, коментира човек от квартала, виждайки плакатите на кандидат-кмета от пропутинската „Възраждане”.

Проверка по рама

Дупетатът и женичката му са щастливи в компанията на руския посланик Елеонора Митрофанова

И докато в квартал „Младост” Дренчеви не са допуснали създаването на партийна структура, която да възроптае срещу  шуробаджанащината, то в Ловеч нещата не стоят така. Тамошните партийни активисти посрещат на нож новината, че на челно място в листата е спусната жената на Николай Дренчев Красимира. Редовите членове научават последни, а опитите им да се жалват на централното ръководство, удрят на камък. Следвайки принципа на Сталин „Има човек, има проблем”, лидера Костя Копейкин директно сменя ръководство на ловешката структура. „От днес съм политически необвързана. Разведохме се с „Възраждане”. Моля ви, не ме свързвайте с тези субекти“, написа след чистката във Фейсбук Петя Митева, бивш вече секретар на партията в града.
Драмата в Ловеч изобщо не е изолиран случай, разказват разочаровани фенове на Копейкин. За последния месец по подобен начин са сменени шефовете на поне пет общински организации, които са си позволили да се оплачат от парашутистите със скандална биография, включени в листите за общински съветници.

Потрес за „възрожденците” предизвиква издигнатия от партията кандидат-кмет на Берковица Милован Жан Панталеев. През последните 4 години Панталеев е съветник от ДПС, а с помощта на кметицата на градчето, която му е роднина, дори за кратко е шеф на Общинския съвет.

Свален е от поста след скандал за продажба на общински имоти за жълти стотинки и сигнал, че фирма на баща му източва тамошното ВиК. Листата за съветници на Милован Жан Панталеев също е любопитна. Хора от града разказват, че на челно място има лица, фигуриращи в криминалния контингент на МВР. Част от тях са с по няколко присъди.
Твърди се, че благодарение на криминалните субекти се очаква на 29 октомври повечето от ромите в Берковица да сменят предпочитанията си от ДПС към „Възраждане”. И това далеч не е изолиран случай. В Северозападна България листите на Копейкин са пълни със странни субекти, които дори не крият, че са си платили за включването.

Материалът ВРЪЗКАРИ: Депутат на Костя набута и жена си в листите (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ