България

Ясни са трима министри на Кирил Петков, главният прокурор не е Иван Гешев, ВИЖТЕ имената

[ads1]

Лидерът на предизборната коалиция „Продължаваме промяната“ Кирил Петков назова три министерски кандидатури, които би издигнал, ако спечели парламентарните избори, предаде репортер на Новините Днес.

Тази сутрин бившият министър обяви, че би предложил Министерството на правосъдието на кандидат от „Демократична България“, Министерството на социалните грижи – на кандидат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, а Министерството на транспорта – на Николай Събев, съсобственик и управител на куриерската компания „Еконт Експрес“.

Засега според него са договорени само „Принципи за бъдещо управление“ с ДБ и ИБНИ. Но за първи път той назова и сферите на влияние в евентуално следващо правителство, обясни Петков пред bTV.

Според Кирил Петков кандидатът за президент Лозан Панов трябва да бъде главен прокурор.

Запитан за проблема с отказа от канадското си гражданство, той напомни, че е подал молба на 21 април, а е получил потвърждение за завършена административна процедура на 20 август.

Проверка по рама

Кирил Петков заяви, че не се страхува от обвинение за подаване на документ с невярно съдържание (че е бил само български гражданин при встъпването си в министерска длъжност) и се оставя на решението на Конституционния съд. Той изрази предположение, че зложелателите му много се надяват съдът да се произнесе бързо, т.е. да го спъне в предизборната кампания.

Материалът Ясни са трима министри на Кирил Петков, главният прокурор не е Иван Гешев, ВИЖТЕ имената е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button