0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

„Зад кулисите нещо не е наред“: Пиеса с Чулпан Хаматова в главната роля беше отменена в Рига

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На публиката беше обещано връщане на парите за билетите. Освен премиерния спектакъл от афиша изчезнаха шест представления през март и две през април.
Хаматова напусна московския „Современник“ през март миналата година и се премести в Балтика. В Латвия актрисата се присъединява към трупата на Новия театър в Рига, където получава роля в постановката Post Scriptum. Спектакълът беше показан на руски език с латвийски субтитри. производство на Гоголис. Nature Morte може да бъде нова стъпка в кариерата й на сцената в Рига – заради нея актрисата изтегли латвийския си и изостави други проекти. Но художественият директор на театъра Алвис Херманис в последния момент отхвърли новостта и отмени премиерата. Истинската причина за театралните обрати остава загадка. Режисьорът Улдис Тиронс призна, че е забелязал грешката твърде късно. „Дълго време работихме с грешен ключ“, обясни той пред Delfi Kultura и добави, че идеята част от пиесата да бъде на украински е „прибързано решение“.

Новият театър в Рига за първи път отменя собствената си постановка, дори в последния момент. Някои театрали смятат, че Хаматова никога не е владеела латвийски език, въпреки че партньорът на актрисата Гундарс Аболинс нарече тези упреци глупави. Внимателните зрители от своя страна отдавна са забелязали, че нещо не е наред зад кулисите. В началото на годината информацията за международните награди на артиста беше премахната от сайта на театъра, а наскоро Хаматова дори се оплака, че е избрала грешната професия. „Вчера се проклех, че станах актриса“, призна тя. Фенове предполагат, че артистът може да има конфликт с ръководството на театъра. Трябва да се отбележи, че Хаматова работи с артистичния директор Алвис Херманис още преди да замине за Балтика. Режисьорът стана автор на сензационната продукция на „Горбачов“ в Театъра на нациите, където актрисата изигра главната роля.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ