18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Задкулисието в България с нов план за съдебната система: Ето кой ще стане Обвинител №1 на държавата

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Задкулисието в България има нов план за съдебната система, много отдалечен от приказките за реформа, която да доведе до така чаканата справедливост. Според източник на Narod.bg от върховете на Темида, ако се стигне до смяната на Иван Гешев, което е възможен вариант след изборите на 2 април, вече имало избран заместник!
Твърди се, че влиятелни кръгове около трибуквената силова структура ВИС са постигнали договорка с партийни емисари за нов главен прокурор да бъде избран окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, категоричен е информаторът на медията.

Общоизвестно е, че партиите наляво и надясно тръбят, че искат съдебна реформа, са готови да сменят предсрочно Иван Гешев. Това може и да се случи след вота, но само при сделка с ГЕРБ. Което пък ще означава, че Бойко Борисов ще предаде Иван Гешев и ръцете на настоящия главен прокурор ще са отвързани за последващи действия.
Аргументите за рокадата са добре известни – старата дъвка с тотална реформа в правосъдието, която да отпуши политическия процес…

В управленските кръгове по върха се говори още, че окръжният обвинител на Пловдив Румен Попов бил дал принципно съгласие пред факторите от ВИС да седне в стола на прокурор №1 като самостоятелен играч с тяхна подкрепа.
Прелюбопитно е, обаче, че източникът на Narod.bg споменава прокурор Румен Попов като част от списък с 87 магистрати, разследвани от US службите за корупционни практики. Очакванията са дори някои от въпросните съдии и прокурори да влязат в следващия списък „Магнитски“, който не е тайна, че САЩ са в процес на изготвяне.

Проверка по рама

Големият въпрос пред конспираторите бил дали техният избраник за поста главен прокурор Румен Попов няма да цъфне в позорния корупционен списък и така да провали плановете им за замяната на Иван Гешев след сделка с ГЕРБ?
Narod.bg обещава да публикува съвсем скоро разследване за особените връзки на Румен Попов с приближения до Таки Иван Петлешков.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ