13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Захарова: Съвместният план на САЩ и Южна Корея за използване на ядрени оръжия ще има сериозни последствия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Съединените щати и техните съюзници в Азиатско-тихоокеанския регион (Азиатско-тихоокеанския регион – прибл. „RG“) предизвикателно посочи движение към дублиране в региона на онези така наречени схеми за „разширено ядрено възпиране“, които са разрушителни за международната сигурност, които Вашингтон практикува и продължава да развива в рамките на НАТО в продължение на десетилетия след края на Студената война, с пълната подкрепа на останалите членове на Северноатлантическия блок, се обяви за „ядрен съюз“, се казва в публикацията.

Министерството на външните работи също така призова Съединените щати и съюзниците да се откажат от прилагането на отбранителни инициативи, които подкопават както регионалната сигурност, така и глобалната стратегическа стабилност.

Споразумения за съвместно планиране за използване на ядрени оръжия бяха постигнати между южнокорейския президент Юн Сеок Йол и американския му колега Джо Байдън след срещата на върха във Вашингтон. Според ръководителя на Белия дом не се говори за прехвърляне на ядрени оръжия на Южна Корея.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ