22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

Зам.-шефът на ОИК до Новините Днес: Кметът-затворник Ешреф Реджеп отсвири съда, не сдава поста заради поръчка за 2,1 млн. (ДОКУМЕНТИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът Ешреф Реджеб беше спасен временно с процедурна хватка от ОИК-Никола Козлево, защото идва поръчка за 2,1 милиона и някой трябва да лапне комисионната, алармира в писмо до Новините Днесзам.-шефът на Общинската избирателна комисия Стефан Стефанов.
Ето какво пише зам.-шефът на ОИК:

Това може да се случи само в България и в никоя друга страна-членка на ЕС. Сапуненият сериал с Ешреф Вели Реджеб – кмет на община Никола Козлево, започва през далечната 2021 година. С № РС-15331-21-095 от 24.11.2021 г. на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество КПКОНПИ – Още през 2022 г. за кмета на Никола Козлево е констатиран конфликт на интереси, след като установи, че в продължение на години той е плащал с пари от бюджета на фирмата на сина си Кемал Ешреф.
ДОКОГА? Кметът-убиец от ГЕРБ Ешреф Реджеб дал на сина си договори за доставка на храни и пари за гаврата „Ботеф”

Заради това Антикорупционната комисия наложи на Ешреф Реджеб глоби в общ размер на 10 000 лв. и постанови да му бъде отнета сумата от 88 862 лв. Комисията установи, че кметът на Никола Козлево е разходвал неправомерно бюджетни средства, като е сключвал договори с фирмата на сина си за доставка на храни за детски и социални заведения. Отделно от това, Реджеб е отпускал общински средства в полза на местен футболен клуб, в чийто управителен съвет фигурира… неговият син.

Ешреф Реджеб, за когото Новините Днес разкри, че е лежал в затвора за убийство, обжалва това решение в Шуменския административен съд, но той Решение № 60/18.05.2022 г., постановено по адм. д. №9/2022 г. по описа на Административен съд – Шумен потвърждава решението на КПКОНПИ. Ешреф Реджеб ожалва решението на ШАС пред ВАС, като там прилага и тактика за отлагане на заседания заради болест негова и на неговата адвокатка видно от протокола по постановеното решение на ВАС и така се стига до Решение №7222 от 29 юни 2023 година, с което Върховният административен съд, шесто отделение, РЕШИ – ОСТАВЯ В СИЛА Решение № 60/18.05.2022 г., постановено по адм. д. № 9/2022 г. по описа на Административен съд – Шумен.
Можело, Цацаров! Кмет-убиец от ГЕРБ налял държавни пари във фирми на сина си (КПКОНПИ маха Ешреф Реджеб)

На 6 юли 2023 година КПКОНПИ публикува на сайта си благата вест, за влязло в сила решение за това , че кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб е бил в конфликт на интереси, когато е подписал платежните нареждания за субсидиране на местния футболен клуб и на фирма на синовете си. И какво, мислите, че сериалът е свършил? Да ама не, както би казал покойният Петко Бочаров.

Проверка по рама

Днес, 15 юли 2023 година, 9 дни след влязлото в сила решение на КПКОНПИ, със свое Решение №103 ОИК Никола Козлево, водено от председателя си Десислава Христова (дъщеря на заместник-кмета на община Никола Козлево Иван Иванов), не може да вземе решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на Ешреф Вели Реджеб като избран кмет на община Никола Козлево. „Не сме длъжни да се съобразим с решението на съда!“.
Така Десислава Христова, председател на общинската избирателна комисия в Никола Козлево от квотата на ГЕРБ, обясни защо комисията отказва да прекрати мандата на местния кмет Ешреф Реджеб /ГЕРБ/, въпреки че той е в доказан конфликт на интереси и по случая има влязло в сила съдебно решение на Върховния административен съд.

На проведеното днес заседание по казуса, ОИК отхвърли предложението за предсрочно прекратяване на пълномощията на Ешреф Реджеб.

Скандал в Новините Днес: Неграмотен турчин от ГЕРБ се подигра с България – кръсти отбора си ФК „Ботеф”, чакат го 2 г. пандиз

На заседанието са присъствали 10 от общо 11 членове на комисията. Петима от тях са гласували „за“ отстраняване на кмета, но останалите петима, начело с председателката Христова, са гласували „против“. Така комисията оставя Ешреф Реджеб на поста му, тъй като, за вземане на решение за отстраняването му са необходими гласовете на две трети от присъстващите, т.е. на 7 души.
И така – пълен абсурд!!!!!Въпросът защо кметът драпа да остане на поста си още малко е прост – защото има обявена обществена поръчка за 2 110 000 лева от общината и той трябва да си прибере комисионната.

С уважение: Стефан Стефанов – заместник председател на ОИК – Никола Козлево, един от петимата гласували „За“

Магазин за Акумулатори

Материалът Зам.-шефът на ОИК до Новините Днес: Кметът-затворник Ешреф Реджеп отсвири съда, не сдава поста заради поръчка за 2,1 млн. (ДОКУМЕНТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ