19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Заради драмите с пачките и пудела: Бойко Рашков разцепи „Промяната”

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Кирил Петков подлива вода на съратника си Асен Василев за място в листите

Истинска драма е настъпила в „Продължаваме Промяната” след сътворените от Бойко Рашков небивалици с пудели, пачки и познати контрадабандисти, пише „Уикенд”, като се позовава на свои източници. Верен повече на Кирил Петков, който му обещавал челно място в комисия „Антикорупция” и дори поста главен прокурор, Рашков продължавал да се надява да намери място в кандидат-депутатските листи на партията – нещо, което лагерът около Асен Василев изобщо не одобрявал, признаха депутати. Категорично против Рашков са и от ДБ.

Създал ново измерение на термина „българският чадър”, Бойко Рашков успял все пак да си опази благоволението на Кирил Петков, който настоявал бившият вътрешен министър да намери сигурно място и имунитет в листите на партията. Противник на това обаче бил кръжецът около Асен Василев, който искал да се отърве от неудобния скандалджия, за да може с чиста съвест след вота да преговаря с ДПС и ГЕРБ, които не искат бившия МВР-шеф да е фактор в коалицията, пише още „Уикенд”. Рашков в момента имал спешна нужда от депутатски имунитет, но същото касаело и Асен Василев и за това Кирил Петков намерил мотив да изнудва съпредседателя на ПП – ако Рашков не намери място в листите, то и Асен Василев ще получи също удари под кръста и няма да е водач в родното Хасково, шашардисани са депутати от интригите в партията.

Разцеплението на лагерите заради Бойко Рашков било повече от остро. Кирил Петков и Асен Василев били на нож дали въобще бившия следовател от народната милиция да бъде включен в списъците за изборите, а самият Рашков признал, че не очаква да попадне в тях. Това обаче по думите на депутати било за пред обществото и бившият министър се надявал да е част от листите на ПП-ДБ, тъй като отдавна изгубил надежда да е повече от народен представител.

Рашков получил уверения, че ще е новият председател на КПКОНПИ, ала изпадането му в немилост още преди месеци му дало знак, че му е нужен депутатски имунитет предвид настоящата ситуация. Бившият МВР-шеф, прочут с прескоците си на хотелски дувари, за да си допива в ресторантите им, буквално е разделил на два лагера уж сплотената „Продължаваме Промяната” и на този етап по думите на депутати не е ясно дали ще присъства в листите, още повече, че и хората на Христо Иванов и ген. Атанасов били против.

Проверка по рама

Други избраници на ПП обаче довериха пред „Уикенд”, че е възможно Бойко Рашков да намери място в „ъгъла” – на по-задна позиция в листите и занапред да се обсъжда бъдещето му след вота. ДПС категорично не желаят да работят с бившия вътрешен министър, но от ГЕРБ били склонни на компромиси, признаха още депутати.

Материалът Заради драмите с пачките и пудела: Бойко Рашков разцепи „Промяната” е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ