ШОУ

Защо „Икономическа полиция“ към СДВР не проверява касичките на ГЕРБ в петролния бизнес „Интерспийд“ и „Енерджи“?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Криминалистите от „Икономическа полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи имат доста странен приоритет в работата си при разкриване на нарушения в бизнеса с горива.

Читател на Новините Днес под пагон алармира, че вместо да гонят големите акули за потенциални далавери като касичките на ГЕРБ „Интерспийд“ ЕООД и „ВАМ петрол“ ООД, която държи бензиностанциите „Енерджи“, разследващите полицаи се занимават с дребните търговци на горива.

Проверка по рама

Резултатът е печален – след тримесечни проверки на квартални бензиностанции на други фирми, икономическите ченгета са заловили „рекордните“ 57 литра недекларирано гориво, което визуално можем да си представим под формата на две туби бензин.

Само в Новините Днес: Касички на ГЕРБ въртят петролна контрабанда по границата с Турция! НАП да провери с щеки бензиностанции „Енерджи“ (сред замесените е и племенник на ченге от БОП)

Проверка по рама

Въпросът е има ли умисъл действията на „Икономическа полиция“ да влага ресурси в проверки на малки субекти от петролния бранш с две туби „далавера“, вместо да проверява фирми от обръча на ГЕРБ, където биха могли да излязат доста по-впечатляващи резултати, пита информаторът на Новините Днес.

Както вече разкрихме, двете дружества – „Интерспийд“ ЕООД на Димитър Тодоров Хаджидимитров, и „ВАМ петрол“, собственост на 52-годишния Марко Василев Петраков, племенник на шефа на „Борба с организираната престъпност“ в родния се Пазарджик, която притежава веригата бензиностанции „Енерджи“, са спрягани в грандиозни далавери, ощетяваща бюджета.

И двете дружества, превърнати в касички на ГЕРБ, с чийто „вноски“ в черната партийна каса се купуват избори през последното десетилетие, освен във вътрешността на страната, притежават бензиностанции по границата, на които хилядите турски тирове, отиващи и връщащи се от Европа, зареждат дизел без никакви документи и сертификати, съответно на доста по-ниска от пазарната цена.

Дали експертите от СДВР ще се фокусират върху данните за нарушения от въпросните фирми, или ще продължат да губят сили е време в безсмислени проверки на малките бензиностанции, предстои на видим.

Магазин за Акумулатори

Материалът Защо „Икономическа полиция“ към СДВР не проверява касичките на ГЕРБ в петролния бизнес „Интерспийд“ и „Енерджи“? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Игра на Богове -Възходът на падението

Lupa

Не пропускай

Back to top button