3.8 C
София
сряда, ноември 29, 2023

Защо ракът засяга все повече млади хора

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Бързите промени във външната среда и методите за въздействие върху човека са причината за „подмладяването“ на рака. Това каза Евгений Черемушкин, онколог, кандидат на медицинските науки, старши сътрудник на Института по клинична онкология на Руската академия на медицинските науки.
Някои хора не бива да ядат зеленчуци! Ето кои са те
 

Според него в момента външната среда и методите на всички въздействия върху човека се променят бързо. Това води до увеличаване на заболяванията, включително тези на имунната и нервната система, както и различни алергии.
Освен това хората са увеличили стреса, което влияе върху сърдечно-съдовата система, ендокринните заболявания, зачестили са проблемите с наднорменото тегло, зачестили са случаите на рак.

„Ние променяме околната среда толкова бързо, без да поглеждаме назад, че започваме да бием алармата, когато започнат да се появяват тумори, които не са били срещани преди. Например, дете не е имало рак на стомаха допреди известно време, така че можем само да гадаем какво ще се случи по-нататък“, каза Черемушкин.
По-рано хирургът и онколог-уролог Марк Гадзиан каза, че заседналата работа и консумацията на големи количества животински мазнини допринасят за развитието на рак на пикочно-половата система./ и във Фейсбук

Проверка по рама

Харесайте и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ