20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

Заслужено: Блондинка яхва „Да, България”

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Блондинката Надежда Йорданова, шефка на създадената преди време комисия „Магнитски“, най-вероятно ще оглави бутиковата партия „Да, България“, след като Христо Иванов подаде оставка. Бившият министър на правосъдието в периода 2014-2015 година се аргументира с лошите резултати на последните избори, за които пое лична отговорност.

След вота членовете на „Демократична България“ бяха разделени на полярни лагери, а разделителната линия е дали десните да останат в партньорство с потъващата „Продължаваме промяната“. Според голяма част от тях коалицията е разочаровала много от избирателите, пише „Филтър”. Затова във формацията трябва да бъдат направени радикални промени, така че хората да повярват, че, лидерите бранят демокрацията, а не мислят за лична изгода.

Сред най-гласовитите, че такава промяна е задължителна, е известната тенисистка Мануела Малеева, която е учредителка на клуб „Девети декември” в рамките на „Да, Българи я“. Нейните членове настояват да се възстанови връзката с местните структури, която била прекъсната, а решенията да се вземат след общи обсъждания.

Повечето от членовете на „Да, България“ обаче напоследък залагали повече на юристката Надежда Йорданова, изтъквайки крехкия ѝ политически опит.

Тя е народен представител в няколко краткосрочни парламента, оглавяваше временната комисия „Магнитски“ и бе заместник-председател на Комисията по конституционни и правни въпроси. Така и връзката с Христо Иванов няма да бъде прекъсната, тъй като Йорданова е бивш шеф на политическия му кабинет, когато той е министър на правосъдието. Самата тя стана министър на правосъдието в кабинета на Кирил Петков, където не блесна с абсолютно нищо…

Проверка по рама

Кандидатурата на Йорданова очаквано има и своите противници. Според тях юристката няма мащабна политическа визия и нужния авторитет сред колегите от другите партии, така че да прокарва и отстоява тезите на десните.

Материалът Заслужено: Блондинка яхва „Да, България” е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ