4.4 C
София
петък, април 26, 2024

Важна информация за гласуващите в Малта и Аржентина

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Малта промени позицията си и разреши провеждането на избори за Народно събрание на своя територия, съобщават от Министерството на външните работи на България. С вербална нота от 27 март Малта разреши провеждането на избори за Народно събрание на България на 4 април, след като първоначално бе отказала с аргумента, че е въвела строги мерки срещу разпространението на Ковид-19.

Разрешението бе получено, след като тази сутрин вицепремиерът Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с министъра на външните работи на Малта Еварист Бартоло.

Малта ще позволи провеждането на избори при условие, че няма опашки пред секцията и чакащите са на дистанция 2 метра един от друг, в изборното помещение ще има по 4 кв. м. на човек, температурата на гласоподавателите бъде измервана, а те дезинфекцират ръцете си.

Разкриват се две секции: в град Буджиба в хотел db San Antonio и в град Сейнт Джулианс в хотел Golden Tulip Vivaldi.

Заради ограничителните мерки срещу коронавируса в Аржентина българските граждани ще могат да получат официално разрешение за придвижване до посолството ни в Буенос Айрес, съобщиха от МВнР.

Проверка по рама

За да упражнят правото си на глас в изборите на Народно събрание на 4 април 2021 г., е необходимо да се попълни документ, изискуем с оглед на действащата забрана за придвижване от една в друга аржентинска провинция поради пандемията от COVID-19. Декларацията е достъпна на следния линк:

https://www.argentina.gob.ar/interior/migraciones/extranjeros/votar

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Аржентина на телефони:+ 54 11 4781 8644; +54 11 4786 6273 и дежурен телефон в извънработно време: +549 1538 743 170

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ