23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024

Без карантина за ваксинирани туристи до тази известна дестинация

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Властите в Тайланд разрешават чужди туристи, които са се ваксинирали срещу коронавирус, да пътуват до Пукет – най-големият им туристически остров без да им се налага да са под карантина.

Тайланд е поръчал още 5 млн. дози от ваксината на AstraZeneca. Целта е колкото се може по-бързо местното население да бъде ваксинирано, за да може островът да заработи нормално и да започне процес по възстановяването на туризма, който е основният източник на доходи.

„В случай, че между 50% и 60% от населението бъде ваксинирано, може без риск да отворим страната и да задвижим икономиката и туризма“, каза висшият здравен служител Киатифум Вонграйджит. Очаква се ваксинационната кампания в Тайланд да започне с пълна сила през юни. Целта е до края на годината да бъде ваксинирано 50% от населението.

От юли се предвижда остров Пукет да започне да приема директно ваксинирани туристи, за които вече няма да се иска карантина. Предполага се, че дотогава ще бъдат ваксинирани 70% от жителите му.

От април карантината, която се кара в хотели, ще бъде намалена от 14 на 7 дни за напълно ваксинираните посетители. Това ще важи за Пукет, Патая, Кох Самуи и други туристически дестинации.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ