14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Вдовицата на Лари Кинг оспорва завещанието му в съда

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В края на януари светът се прости с тв легендата Лари Кинг, който почина на 87-годишна възраст. Един от най-популярните водещи в историята на американската телевизия остави в завещание богатство в размер на около 2 милиона долара. Но сред хората, които ще получат нещо от парите му, не фигурира съпругата му. По тази причина 61-годишната Шон Саутуик Кинг ще опита да оспори завещанието в съда, пише ladyzone.bg.

Документът е променен около година преди смъртта на Лари Кинг, когато се е разделил със съпругата си. В момента на смъртта на тв иконата, двамата са били в процес на развод. Тя не е била запозната с промяната и е считала, че в сила е все още завещанието от 2015 г., с което е била запозната и което ѝ е давало контрол върху богатството на водещия.

Според новото завещание всичките му средства трябва да бъдат разделени по равно между петте му деца. За съжаление, Лари Кинг преживя двойна трагедия през 2020 г., когато две от тях починаха само с няколко седмици разлика едно от друго – дъщеря му Чия почина от рак на 51 години, а синът му Анди – от сърдечен удар на 61.

Самият Кинг издъхна в началото на 2021 г., след като се разболя от COVID и очевидно не е имал време да оправи текста в завещанието.

Лари Кинг и Шон Саутуик се ожениха през 1997 г. и прекараха заедно 22 години. През 2019 г,. се разделиха и през 2020 г. водещият подаде молба за развод и обясни, че отношенията им са стигнали до момент, от който вече не могат да продължават: „Имахме много голяма възрастова разлика и това се отрази негативно“, обясни той в интервю от 2020 г. „Освен това тя е религиозна мормонка, а аз съм агностик, така че понякога и това създаваше проблеми.“

Проверка по рама

Основанието на Шон да иска да оспори завещанието е, че след раздялата си, двамата с Лари Кинг са поддържали връзка един с друг и е имало шанс той да размисли и да я приеме обратно.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ