Разследвания

Вижте палата на Коце Ботокса (парите за лукса от 70-милионния борч на „Александровска” ли са?) + СНИМКИ

Министър Костадин Ангелов, познат повече като Коце Ботокса заради любовта си към разкрасителните процедури, живее в истински палат, потънал в зеленина и цветя. В имението коремният хирург съжителства заедно със съпругата си – гимнастичката Илияна.

 

В палата, както се твърди – купен с потребителски кредит според имотната декларация на Ботокса в КПКОНПИ, двамата отглеждат сина си Сами. Тук изниква един важен въпрос – дали луксозната къща, която официално била платен с банков заем, в момента не се изплаща от далаверите за 70 милиона лева, които Костадин Ангелов остави като дълг на „Александровска болница”, преди да бъде спасен с министерския пост в здравеопазването?

 

Официалната информация сочи, че през 2019 година Коце Ботокса е придобил апартамент с гараж и паркомясто в София от 231 квадрата за 586 000 лева, като за целта е сключил ипотека 525 000 лева, а останалите средства са от спестявания. Никъде в декларацията не се споменава за къща с голяма цветна градина.

Ангелов декларира едва 4200 лева на влог плюс застраховка живот за 18 500 лв. Трудовият му доход като директор на Александровска болница е бил с данъчна основа 64 600 лева, отделно по трудови взаимоотношения извън заеманата длъжност е получил още 24 000 лв., плюс 6000 лв. от друга стопанска дейност, т.е., общо 94 хиляди лева за една година.

Проверка по рама

източник: Narod.BG

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button