8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

Виктория Блажева: HR-и и PR-и може и да не сме в една лодка, но сме в една буря

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Виктория Блажева

“HR-и и PR-и може и да не сме в една лодка, но сме в една буря. Ние сме в различни лодки, но в бурята на непрекъснатите промени. За да можем да управляваме нещата в тази буря, трябва да работим заедно.

Аз лично смятам, че HR-ите и PR-ите трябва да са първи приятели, най-малкото защото хората ни бъркат какво правим”, казва Виктория Блажева – първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк, директор „Комуникации“ и Diversity Manager на банката. Тя ръководи и програмата Social Impact Banking на УниКредит за България.

Според нея отговорността на лидерите като модел на работа и управление, включително и като умение за комуникация е съществена, защото тя задава тона на поведение и сред служителите.

Виктория Блажева е на мнение и, че ключът към мотивацията и ангажираността на служителите зависи от нивото на средния мениджмънт – това е управляващият екип, който се намира между първата линия и лидерите, които правят стратегиите.

В организациите понякога се случва да не достига до хората от първата линия правилната информация, подадена от стратезите на компанията, нещо като развален телефон. 
 
“Организациите трябва да имат много сериозна грижа към овластяването на средния мениджмънт и снабдяването му с инструментите, с комуникацията и информацията, така че да са полезни на членовете на своите екипи”, обясни още Виктория Блажева.

Проверка по рама

Има ли корпоративна култура у нас – чуйте в целия разговор на Катя Василева.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ