Бизнес

Джанет Йелън призовава страните от Г-7 да подходят мащабно по отношение на антивирусните стимули

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелен призова в петък другите членове на Групата на седемте най-развити икономики от Г-7 да „подхождат мащабно“ и да не се колебаят да инвестират в техните правителствени стимули, насочени към овладяване на кризата, причинена от коронавирусната пандемия.

Йелън добави, че са необходими допълнителни инвестиции, за да се осигури дългосрочно възстановяване на икономиката. Тя също така подчерта, че САЩ ще останат „отдадени на многостранността“ по време на продължаващата криза.

По-рано през деня европейският комисар по икономиката Паоло Джентилони пък заяви, че групата Г-7 се е съгласила да „запази подкрепата си за икономиките“ и „да засили подкрепата на Международния валутен фонд към страните с по-ниски доходи“.

Той отбеляза, че финансовите министри и шефове на централните банки от Г-7 са провели в петък „много интересна дискусия“ по няколко теми, включително и относно пандемията от Covid-19.

Не пропускай

„Запазете подкрепата за икономиките, работете за постигане на съгласие относно цифровото и минимално данъчно облагане и за засилване на подкрепата за МВФ за страните с по-ниски доходи“, написа Джентилони в Туитър.

Проверка по рама

Още през декември Г-7 изрази подкрепата си за регулирането на цифровите валути.

Не пропускай

Back to top button