22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Доминик Тийм: Григор Димитров заслужава титла от Големия шлем

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Доминик Тийм

Доминик Тийм сподели, че е имал леки физически проблеми по време на днешния си мач срещу Григор Димитров, но няма да ги използва като оправдание за поражението си. На пресконференцията след 1/8-финалния си сблъсък срещу българина Тийм разкри какво му е попречило да се представи на обичайното си ниво и коментира играта на първата ни ракета.

На въпроса какво се е объркало за него в днешния мач австриецът отговори: „Беше комбинация от няколко неща. Появиха се някои леки физически проблеми, имах лош ден, а Димитров е страхотен играч. Когато се комбинират всички тези неща могат да се получат резултати като днешния“.

Световният №3 бе попитан какви за физическите проблеми, за които говори. „Не искам да задълбавам в тази тема и да си търся оправдания. Не съм машина, макар че ми се иска да бъда. Понякога и аз имам много, много лоши дни. Когато играеш на това ниво трябва винаги да си на 100%, защото в противен случай резултатите са такива“ каза Тийм.

Шампионът на US Open бе поредният играч, който коментира новата и по-бърза настилка на кортовете в Мелбърн. „Настилката не беше фактор за днешното ми представяне, тъй като имах време да свикна с нея. Мисля, че кортът на „Род Лейвър“ е малко по-бавен от този на „Джон Кейн“. Тази настилка определено е най-бързата, на която съм играл на турнирите от Големия шлем, но не това беше проблемът днес“ коментира австриецът.

Тийм бе категоричен, че умората от мача срещу Ник Кирьос не е повлияла на играта му срещу Димитров. „Мачът срещу Ник беше специален и на следващата сутрин се чувствах по-различно отколкото след нормален мач. Това обаче не оказа влияние върху представянето ми“ заяви миналогодишният финалист в турнира.

Проверка по рама

Австриецът коментира играта на Григор Димитров и разкри кои според него са най-силните страни на българина в момента. „Мисля, че той е един от най-добрите играчи в тура за последните 10 години. Много е трудно да играеш срещу него, особено на бързи кортове. Пожелавам му да спечели титла от Големия шлем, тъй като той го заслужава“ завърши Доминик Тийм.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ