Последни

Д-р Серафимов: „Реформата” на ГЕРБ в съдебната система се оказа мъртвородена

Конституционният съд прие, че идеята за специален прокурор, който да разследва Главния прокурор е противоконституционна. В крайна сметка бутафорният опит на ГЕРБ да замаже положението в очите на обществото и на партньорите ни от ЕС се провали с гръм и трясък. „Реформата” на съдебната система се оказа мъртвородена. Истината, обаче, е много проста – реформирането на съдебната система е абсолютен приоритет и трябва да бъде (започната и) завършена от хора, които имат идея какво и как трябва да се направи. Такъв коментар направи Виктор Серафимов, доктор по Международно право, говорител и административен секретар на ПП „Републиканци за България“

“Главният прокурор трябва да има намален – 5-годишен мандат.

Президентската институция трябва да има право на еднократно вето върху избора на Главен прокурор. Това ще гарантира, че състезанията с 1 участник ще останат в миналото.

Специализираното правосъдие трябва да остане в историята. Идеята е била добра. Изпълнението – не.

Висшият съдебен съвет трябва да има по-малка политическа квота. Политическите аргументи при управлението на съдебната система ни доведоха до крайното дъно.

Обществото ни няма нито времето, нито търпението за още експерименти със съдебната система. Видовден дойде. Следващото – 46-то Народно събрание ще покаже кои политически сили целят реални реформи и кои пазят статуквото”, каза още той.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button