Любопитно

Ето в кои държави може да пътувате без PCR тест при влизане

Докато светът ограничава пътуванията заради COVID-19, все още има места, на които можем да отидем без да ни искат PCR тест. Най-близо с отворени граници е Румъния. Маските обаче са задължителни и на закрито, и на открито. Има и вечерен час – до 21 ч. Сърбия също ни очаква без тест на границата. Там маската е нужна само на закрито.

В Албания обаче – и на закрито, и на открито. Там движението е ограничено от 20 ч. вечер до 16 ч. следобед. Нищо че страната не иска PCR за влизане. В Северна Македония забрана за движение няма, но заведенията работят до 9 вечерта. Без PCR можем да отидем още в Мексико, както и в Португалия, където обаче движението е ограничено, съобщава БТВ.

В новата любима дестинация – Занзибар, няма никакви ограничителни мерки. А в Доминиканската република искат електронна декларация, че нямате симптоми.

Все още желаните туристически дестинации като Дубай, Тайланд, Малдиви и Египет изискват PCR тест на влизане, дори Гърция. Където и да решите да пътувате, трябва да знаете, че когато се върнете у дома в България, ви чака задължителен тест.

Проверка по рама

Не пропускай

Back to top button