15.8 C
София
петък, април 26, 2024

Знаете ли кои са най-добрите градски електромобили?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Следейки развитието на автомобилната промишленост е ясно, че рано или късно, електромобилите ще дойдат и при нас. Към момента те все още са единици, но пък се ползват с безплатна „синя“ и „зелена“ зони в центровете на големите градове. Именно големите градове са притегател за електромобилите, такива каквито са те в момента.

И поради тази причина решихме да ви покажем мнението на английските специалисти от What Car?, които са направили обстойно проучване по темата и ни показват кои са най-добрите градски електромобили. На първо място е френското предложение Zoe.

Renault Zoe


Второто поколение Zoe издигна електромобилите на Renault на ново ниво, съчетавайки достатъчно голям реален пробег с изтънченост и маниери на шофиране. Пълно зареждане е достатъчно за 394 км.

Peugeot e-208

Проверка по рама


Втората позиция отново е за френски електромобил и това е Peugeot e-208, който се явява нова стъпка напред за компанията в развитието ѝ. Колата е оборудвана с двигател с мощност 134 к.с., а до 100 км/ч ускорява за 8.1 секунди. Батерията от 50 kWh се зарежда за 30 минути и издържа 350 км.

Volkswagen ID.3


Електрическият хечбек ID.3 вече е на пазара, но все още е популярен като семеен автомобил. Той обаче е идеален и за града. Моделът Pro Performance има мощност от 58 kW и ви позволява да изминете 423 км с едно зареждане. Мощността е 201 к.с., а ускорението до сто отнема 7.3 секунди.

Opel Corsa


Opel Corsa-e е оборудван със същия електрически силов тракт, като e-208 и с 50 кВтч батерия. Мощността е 134 к.с., а пробегът с едно зареждане- 336 км. Пълното зареждане отнема половин час поради възможността за заряд на постоянен ток.

Магазин за Акумулатори

Английските експерти включват още: Honda e, Volkswagen e-up!, BMW i3, MINI Electric и Fiat 500. Италианският електрически автомобил Fiat 500 има пробег до 320 км, а ускорението до сто отнема 9 секунди. Батерията от 42 kWh позволява бързо зареждане до 80% за 27 минути.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ