14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Иво Инджев: Издънката на Борисов по дънки

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Какво иска да каже премиерът Борисов, изпращайки против правилата на протокола по дънки и блуза руския посланик Анатолий Макаров с пълното съзнание, че ще бъде сниман в този вид на сбогуването с московския пратеник, на когото се мазнеше фамилиарно?

Не, това не е въпрос на “вкус”, какъвто е ясно, че Борисов проявява в рамките на добре известното му влечение към простотията. Тази чалга в поведението може да я практикува колкото си иска в частния си живот, но не и като представител ( и олицетворение!) на държавата пред държавния герб и знамето на Европейския съюз.

Ще каже сега някой, че Борисов е насъбрал най-после дързост да изрази неуважително отношение към Русия и трябва да му ръкопляскаме за тази закъсняла еманципация. Съжалявам, но той проявява неуважение към българите, които държат да имаме елементарно възпитан премиер в собствените ни очи и пред погледа на онази част от света, която съди за нас по държането на този тулуп и си вика : “ами това сте вие, той е еманация на вашата нация, сами сте си го избрали”.

Да се “държиш на положение” е нещо, което трябва да го имаш по рождение. Или поне да си се опитал да възпиташ в себе си, но това е невъзможно за тулупа, който не изпитва такива пориви. За толкова години в центъра на вниманието той не пожела да мръдне и крачка напред от манталитета на селския сваляч, който мачка грубо непознати жени при възможност да се снима с тях като техен повелител или пъха залци в устите на малки момичета, изпратени да го посрещат с питки.

Да не говорим, че тулупът вдига топка на руската пропаганда да ни изтипоса като прости балканци в негово лице.

Проверка по рама

Питам се къде са русофилите да се възмутят, че трябва един “русофоб” да ги отмени. Но нито Макаров, както се вижда от липсата на критичен поглед в сайта на руското посолство върху демонстрацията на простотия от Борисова страна, нито русофилските организации и медии у нас реагират на тази “дреболия”. Вероятно именно защото я смятат за дреболия и пренебрежимо укорима проява на палавост от страна на послушния Борисов на фона на огромните му заслуги за утвърждаването на русофилщината и през мандата на Макаров. Та нали самият тулуп се похвали, че очаква от Кремъл да го разберат и да не му се сърдят за забележката му срещу арестуването на Навални понеже междувременно е изпълнил обещанието си да построи руския Турски поток!

А как само му се мазнеше на “Юра”, както Борисов нарече Анатолий Макаров , може би по навик от прегръдките с предишния посланик Юрий Исаков! Стоп кадърът с прегръдката, който извадих от рекламното му видео от онова съвместно символично откриване на руския проект край Стара Загора през 2019 година, обобщава много правдиво истината за отношението на Борисов към Русия и нейния представител у нас. А последната им обща снимка може само да бъде опит за заблуда , ако Борисов наистина е опитал да вложи някакъв смисъл с празноглавата си проява по дънки.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ