18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Китайската нова година по време на пандемия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Китайската нова година ще протече по един по-спокоен начин тази година в новите условия на вирусната криза. Празникът ще премине без големи тържества на открито, за да се гарантира безопасността на хората. В Хонконг например се отменя традиционният пищен парад и фойерверките, както и храмовите събори в отделните китайски провинции.

47 музея в Пекин са подготвили специални събития за празничния сезон, които включват изложби и интерактивни игри. Повечето от тях ще се проведат виртуално с удължено работно време. Също така библиотеките, културните центрове, галериите, театрите, парковете и забележителностите ще останат отворени за празника в китайската столица. Те ще работят с ограничен брой посетители на ден и предварителни резервации. Много от тези места ще предоставят на пекинските жителите и намаления и безплатни услуги.


Също така, местните зрители очакват с голям интерес и премиерите на няколко китайски филма, за които са закупени милиони билети. Пролетният празник по традиция е най-доходоносният сезон за киноиндустрията и кината се очаква да останат отворени с намален до 50% капацитет в Пекин и други области.

И след празника културните събития ще продължат да се провеждат в налагащия се в пандемията „хибриден формат“, а именно онлайн и офлайн, докато обстановката се нормализира.

Чуйте как китайците посрещат най-големия си празник и какво вещае Годината на Металния вол.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ