8.6 C
София
петък, април 26, 2024

Конфискуваха имущество на страшилището Квиц, изнасилил мъж с палка

ПРОЧЕТИ СЪЩО

С влязло в сила съдебно решение на Окръжен съд – Враца изцяло е уважен иск на КПКОНПИ срещу Цветомир Ценов от гр. Козлодуй и свързани с него лица.

В полза на държавата е отнето незаконно придобито имущество в размер на 311 677, 29 лв., съобщиха от антикорупционната комисия, която е ръководена от Сотир Цацаров.

Производството срещу Ценов е започнало след обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група. Проверката на КПКОНПИ е установила значителни несъответствия в имуществото на лицето.

Бандата му бе обвинена за рекет, отвличане, палежи, лихварство и разпространение на дрога. Жертви на хората на Квиц били най-често дребни търговци, собственици на заведения и земеделци. Разследването тръгнало през 2015 г.

“Положихме много усилия, образувахме делото в края на май. Срещнахме много трудности, защото жертвите на бандата не бяха готови да дадат показания, за да изобличим тартора и участниците в нея”, каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Проверка по рама

Една от жестокостите на бандата е зверско изнасилване на мъж с гумена палка. Хората на Квиц го отвлекли, за да се гаврят с него за отмъщение, тъй като не им се издължил навреме, твърдят разследващите.

На друг от потърпевшите бандата изпотрошила дискотеката. Собственикът на заведението бил притискан да повери охраната на обекта на хората на Квиц срещу заплащане. След като мъжът отказал, в заведението влезли членове на бандата и го изпотрошили. Посегнали и към барабаните на оркестъра. Залели ги с бензин и ги запалили. Преди това подчинените на Квиц яли и пили в заведението. Направили 10 хил. лв. сметка, без да я платят, разказаха антимафиоти.

Въпреки твърденията на Ценов, че е бил на трудов договор във фирмата на съпругата си, както и че е теглил банкови кредити, съдът е приел аргументите на комисията, че има значително несъответствие от над 250 000 лв. между имуществото и нетния доход на лицето. Оценителните експертизи, изготвени в съдебната фаза на производството, са възприети от ОС – Враца, като компетентни и обосновани.

Уважената искова молба включва отнемане в полза на държавата на парични суми, урегулирани поземлени имоти, недвижим имот – автомивка и прилежаща към нея постройка, паричната стойност от обезщетение на лек автомобил Audi Q7, както и товарен автомобил „Мицубиши“.
Ценов е осъден да заплати и съдебните разноски по делото.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ