10 C
София
вторник, април 23, 2024

Манчестър Сити с първи трофей за сезона

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Отборът на Манчестър Сити победи Тотнъм с 1:0 на „Уембли“ във финала за Купата на Лигата и спечели трофея от надпреварата за четвърта поредна година и общо осми път. Аймерик Лапорт (82) реализира гола за „гражданите“, които триумфират в турнира за шести път в последните осем години.

Футболистите на Хосеп Гуардиола доминираха през цялата среща, а „шпорите“ рядко организираха атаки. В 26-ата минута грешка на Дайър позволи на Де Бройне да овладее топката и да центрира, а Алдервайрелд опита да изчисти, но я прати на крака на Фодън, който шутира и след рикошет в бранител тя се удари в гредата.

В началото на втората част Тотнъм изненадващ можеше да поведе. Ло Селсо шутира от границата на наказателното поле и Зак Стефън отрази удара с блестяща намеса. В 72-ата минута Де Бройне центрира, а Фернандиньо отклони топката с глава, но я прати в ръцете на Лорис. Секунди по-късно Стърлинг намери Гюндоган в наказателното поле, но германецът отправи неточен удар. Лорис трябваше да се намесва и при следващата атака, когато спаси удар на Марез.

В 82-ата минута Аймерик Лапорт засече центриране на Де Бройне и даде аванс на „гражданите“, които можеха да запишат и по-изразителна победата, но гол на Марез в добавеното време не бе зачетен заради засада.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ