5.8 C
София
събота, април 27, 2024

Министър Василев: Няма опасност за клиентите на санкционираните дружества

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Тъй като за първи път санкциите, които се налагат са в такъв мащаб – са необходими и извънредни действия, за да не пострада държавата, допълни той пред Bulgaria ON AIR.

„Българската държава към момента няма законова рамка, изградена как действа в тази ситуация, тъй като ефектът е заразен. Ако има сериозен обмен с фирми в този списък, има шанс и тези фирми да попаднат в списъка. Това, което ние можем да направим като правителство, без парламент в момента, е да предприемем една временна мярка, с която да ограничим държавните дружества и структури, поне те да не се заразят“, допълни още той. И добави, че в понеделник или вторник ще има вече окончателни първоначални списъци.

„Тук обхватът е много ясно дефиниран, за да няма спекулации – става въпрос за съдружници или управители“, категоричен е той. Няма опасност за клиентите на санкционираните дружества, обясни министърът.

Сред санкционираните български компании попадат фирми за жилищно строителство и хазартни игри, включващи и онлайн залагания.

Исторически погледнато, санкционираните българи заемат 25% от всички срещу които е приложен закона „Магнитски“.

ФрогНюз

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ