12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Определяне на бюджета и промените в ЗУТ – (Без)Полезни съвети за начинаещи инвеститори в строителството

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Гледайте на офертите като на пожелания по случай юбилей. В тях всеки един изпълнител искрено ви желае невъзможни неща за да ви направи щастливи. Или пък като на километраж на автомобил втора употреба.

Ресурсът, с който е препоръчително да разполагате при оферта от 100 000 лв. е 100 000 евро, ако сте еврофили. Ако не сте – 100 000 паунда. Сравнително точни са офертите за дейностите, в които трудът има малка тежест. Такъв пример е пилотното фундиране, като набивните пилоти имат и следните предимства пред изливните – набрали са якост преди пенетрация и могат да се удължават. Недостатък е, че набиването предизвиква високи нива на шум. Механизация му е майката. Всички знаете, че общият работник е много по-ефективен, когато се подпира на багер вместо на лопата.

Имайки предвид горното е най-добре след проведените срещи да изберете строителя, който ви е най-приятен. Така по-лесно ще преминавате кризите във взаимоотношенията по време на изпълнение.

Ето и добрата новина за тези, които имат разрешение за строеж – идат промени в ЗУТ. Някои професионалисти в бранша са на мнение, че законодателят има за цел да опрости изключително сложния и тромав закон, като го сведе до един член:

Чл. 1 (1) Забранява се строителството на територията на Република България

Проверка по рама

(2) Изключение от правилото по ал. 1 се допуска:

1. когато строежът е държавна или общинска собственост.

2. за барбекюта и летни кухни.

3. за строежи с влязло в сила разрешение за строеж за срок от 5г. от издаването му, който може да бъде удължен или не.

4. за строежи извън обхвата на т. 1, 2 и 3 при условия определени с наредбата по ал.2.

В наредбата критериите за разрешаване на строителство и за удължаване на срока на разрешение за строеж за частни инвеститори вероятно ще бъдат обвързани с резултатите от PISA във Филипините и нивата на безработица в Зимбабве.

Магазин за Акумулатори

Гласуват ли ги, смело можете да покажете среден пръст на съседа, който е закъснял с проектите, стига да не е много близък с властта.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ