Последни

Папа Франциск бори COVID-19 с молитви

Папа Франциск, който е голям защитник на ваксинацията с цел възпиране на коронавирусната зараза, постави началото днес на маратон от молитви, с които да бъде измолен Бог да сложи край на пандемията, предадоха световните агенции.

Всеки ден от месеца ще има молитва за различна категория хора, засегнати от пандемията. Сред тях ще са здравните работници, бездомниците, бедните, хората в икономически затруднения, онези, които не са могли да се сбогуват с умиращите си близки и др. По традиция католиците посвещават месец май на молитви към Богородицата, уточнява БТА.

В първата молитва от цикъла днес папата призова в базиликата Свети Петър във Ватикана за край на това трудно изпитание и за завръщане на хоризонтите на надеждата и на мира. Той отправи молба към Богородицата да докосне съвестта на хората, така че огромните суми, похарчени за увеличаване и усъвършенстване на въоръженията, да бъдат предназначени вместо това за насърчаване на адекватни научни изследвания с цел превенция на подобни здравни катастрофи в бъдеще.

В молитвения маратон ще се включат католици от 30 храма по света, които са посветени на Богородицата, като например храма на Богородица от Гуадалупе в Мексико или базиликата на Богородица от Фатима в Португалия. Днес Франциск благослови 30 броеници, които ще бъдат изпратени в 30-те светилища, участващи в инициативата.

Всеки ден молитвите ще бъдат излъчвани по телевизията или по интернет в 18 ч. централноевропейско време. Маратонът ще приключи в края на месеца с църковна служба на папата във Ватиканските градини.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button