Любопитно

Петима от предаването “Ку-ку” влизат в новия парламент

Игра на Богове -Възходът на падението

В 45-ия парламент ще има най-много депутати, които са познати на обществото от студентското предаване “Ку-ку”. Всички те са известни с политическата си сатира през годините на демокрацията у нас, предава БНТ1.

В своите скечове те са осмивали всички ключови политици и политически събития през т.н. преход.

“Мисля, че в този 45-и парламент има най-много”, каза Любен Дилов-син, избран за депутат от ГЕРБ – СДС.

БНТ: Колко “кукувци” се събирате?

“Ако не бъркам, сме петима, значи аз и Радо Чолаков, които сме учредители. Ние сме от най-най-първата група, която създаде предаването. То в началото трябваше да се казва “Студентски парламент”, ако помниш. След това вече, малко по-късно влязоха Слави, Ивайло Вълчев и Тошко Йорданов”, отговори Дилов-син.

Проверка по рама

Още с началото “Ку-ку” започва да дразни с политическата си сатира. Второто предаване е спряно заради политически скеч, роден от репликата на Петър Младенов за танковете.

“Изобщо държавата като танк направи от българската младеж, ще употребя един термин, който в момента е модерен в ЦК на комсомола: “демографски пролетариат”.

“За времето, през което нямаше “Ку-ку”, се случиха най-невероятни събития в нашата страна. Изтече доста вода, в която сега много хора се чувстват накиснати”, заяви Радомир Чолаков.

През годините “Ку-ку” дава няколко депутати. Петър Курумбашев, Емил Кошлуков и Росен Петров. Всичко това обаче се случва след 1994 година и историята на първата забранена политическа партия у нас “Народно движение Ку-ку”.

“Нейната листа през 94-а година беше от 11 национала, играли на САЩ 94, и 7-8 бяха водачи на листи. Тогава беше още рано. Неслучайно се задейства чувството за съхранение на тогавашния политически елит и Татарчев по реда на надзора ни спря от участие в изборите и след това ни заличи, буквално с решение на съда ни заличиха”, разказа Дилов-син.

Любен Дилов е бил депутат и в 40-ия парламент, а в 43-ия и Росен Петров.

Магазин за Акумулатори

“Винаги като една ракета “Пършинг” този хумор, кукувския, се е движил по релефа на политиката”, коментира още Дилов-син.

В 45-ия парламент влиза и Слави Трифонов със своята партия “Има такъв народ”. Самият той е депутат от Стара Загора. А според Дилов-син паралелите с Пепе Грило и Зеленски имат своята логика.

“Той не е толкова в характеристиката прилича ли Слави на Зеленски, или прилича на Пепе Грило, а той е във факта, че социалните мрежи и непосредствената публичност на новото време, в което живеем, ще вкарва в политика все повече такива герои. В тия модерни времена, когато се управляват цели държави като Америка през Туитър и България през Фейсбука на премиера, е съвсем нормално да се случи”, каза Дилов-син.

Дилов допуска, че е възможно в един следващ парламент т.н. “кукувци” да бъдат повече от пръстите на едната ръка.

магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button