18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Петя Дикова се сбогува с телевизията завинаги

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Вече втора година дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков стои далеч от камерите на bTV, където водеше светското предаване „Култ“, преди да роди двамата си сина. През април 2019 г. тя роди първородния си син Александър, а година и половина след това на бял свят се появи и Илиян-джуниър. Дори рязката смяна във финансовото състояние на семейството ѝ обаче не променила плановете ѝ да се върне на малкия екран. Петя нямала никакво намерение да се завърне отново като водеща на светското предаване „Култ“ по bTV.

След смъртта на продуцента на „Култ“ Емил Дилчев, който си отиде от рак навръх Благовещение миналата пролет, Пипи осъзнавала, че предаването не е същото без него. Тя планирала да започне да работи по отделни проекти в bTV, за които да ѝ плащат на парче, но в никакъв случай да не прекъсва майчинството си. По време на гостуването си в предаването „Папараци Ново 20“, което се снима в същото студио, в което се прави и „Култ“, Дикова откровено призна, че работата в телевизията не ѝ липсва. Липсвал ѝ само Емо Дилчев.

„Всяко нещо с времето си“, лаконичнo коментира Петя работата си в светското предаване. Занапред тя мислела да се изявява зад кадър – като журналист и продуцент, а не като водещ.

Дикова веднъж вече се върна на работа, след като роди сина си Александър. Малко след смъртта на Стефан Данаилов в края на 2019 г. тя направи за bTV авторски филм за него. Но така и не се появи в собственото си предаване „Култ“, тъй като там вече се бе настанила нейната заместница Поли Гергушева. След като и тя забременя, на стола но водещата се намърда синоптичката Натали Трифонова. „Много съм щастлива, че ослепителната Натали Трифонова е новото лице на „Култ“, заяви по адрес на дългокраката синоптичка Пипи. Дикова обаче не гледала как се справя заместничката ѝ Натали. Откакто красивата синоптичка грее на екран, рейтинга на предаването драстично се е увеличил.

В момента Пипи получавала 380 лв. майчинство, а след като се раздели с договора си на панелист в „На кафе“, съпругът ѝ Илиян Любомиров не се е хвалил с нова работа. Докато работел като коментатор в „На кафе“ Илиян прибирал по 3500 лева всеки месец. Сега семейният портфейл съвсем бил изтънял. За разлика от други останали без работа популярни персони, той не можел да разчита на доходи като инфлуенсър. В социалните мрежи Илиян има около 6000 последователи. Остават му доходите от книгите, които пише, но за всеки е ясно колко се печели от стихосбирки. Мъжът на Пипи много помагал в отглеждането на синовете им Александър и Илиян. Раздавал се и в домакинството, за може Петя бързо да се възстанови и да си почива пълноценно.

Проверка по рама

Според слуховете, Пипи и семейството ѝ се опитвали да уредят зет си с работа в bTV. Докато звездната двойка стъпи на крака, мощно финансово рамо им удрял бащата на Пипи – бившият шеф на Канал 3 и настоящ водещ на по „Евроком“ Сашо Диков, пише Хотарена.

„Явно професията телевизионер е много примамлива в тази държава. Щяла съм да си загубя мястото и едва ли не да сляза от трона. Истината е, че след 20 години в телевизията, рейтинги, предавания, най-сетне срещнах любовта в лицето на Илия, забременях и открих истинският смисъл в живота“, казва Петя.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ