26.8 C
София
сряда, юни 19, 2024

Породите котки с най-проклет характер

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Въпреки че котките могат да бъдат изключително пухкави и сладки, някои породи са склонни да имат малко по-тъмна страна. Тази статия ще ви помогне да научите кои са едни от най-агресивните породи котки, които са известни с по-проклетия си характер и кои да избягвате, ако търсите любящ и гушлив домашен любимец.

Сиамската котка

Това безспорно е една от най-умните и красиви котки. Освен високата си интелигентност, тези котки имат и феноменална памет, но за съжаление помнят и лошите неща. Могат да бъдат определени като „злопаметни“. И ако сте им се скарали за някоя пакост, те със сигурност ще запомнят и ще намерят начин да си отмъстят.

Котка Сфинкс

Котките от порода Сфинкс са хиперактивни и се нуждаят от много време за игра. Известни са и с това, че са невероятно интелигентни. Те са способни да учат трикове и да бъдат обучени на кратки команди. Високата интелигентност на тази порода съчетана с неизразходваната им енергия може да доведе до това, котката да изрази лошото си настроение с дращене и хапане. Тази порода имат нужда от постоянното забавление, за да се избегнат агресивни реакции от тяхна страна.

Проверка по рама

Бомбайска котка

Тъй като породата Бомбай е хибридна комбинация, тези котки имат силни черти в поведението си. Известно е, че са безстрашни и могат да проявят агресивност. Те имат здрави и малки до средни тела, което означава, че могат да са изненадващо силни за размера си. Подобно на сиамската и сфинкс котката, бомбайската котка изисква внимание от страна на стопанина си. Ако не получава необходимото внимание има вероятност да го покаже с агресивното си поведение.

Бенгалската котка

Красивата козина на тази порода напомня, че те са диви по природа и това е така, защото са комбинация от леопард и домашна котка. Ако избирате тази порода за домашен любимец трябва да се уверите, че са четвърто поколение бенгалски котки, за да сте сигурни, че са правилно опитомени. Те могат да развият поведенчески проблеми като силно желание за маркиране на територия или силна агресия, ако основните им нужди не са удовлетворени. Имат повече нужди от други породи котки, включително и необходимост от много физически активности. Ако търсите мъркаща и поспалива котка, тази порода не е подходящо за вас.

Котка Пикси боб

Известно е, че тези котки са приятелски настроени, което ги прави чудесни за домашен любимец на семейства с деца. Разбират се добре и с други домашни любимци. Котките от породата Пикси боб, въпреки че изглежда привидно да не бъдат агресивни, те имат и своята тъмна страна, ако останат сами за твърде дълго време. Имат нужда от ежедневно внимание, така че ако ви се налага да отсъствате често от дома си тази порода не е за вас.

Магазин за Акумулатори

Вижте ги в канала „Zoo Box“ във vbox7:

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ