Разследвания

Прокуратурата отрече думите на Рашков. НЯМАЛО ПОДСЛУШВАНЕ

Скандал с подслушване на политици избухна вчера, след като ген. Атанас Атанасов я съобщи в ефира на Българското национално радио. По-късно бе потвърдена и от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Пред ФрогНюз той заяви още, че прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу него за изтичане на информация. Производството е по медийни публикации в проправителствения ПИК. Прокуратурата обаче излезе и заяви – няма такова нещо.

 

Държавното обвинение отрече да е образувано досъдебно производство срещу Рашков. Позицията съобщи говорителката на главния прокурор Сийка Милева през Българската телеграфна агенция.

 

“Вярвам, че е в интерес на правовия ред длъжностни лица да се въздържат от разпространението на неистини и “фалшиви новини”, посочва Сийка Милева.

 

Проверка по рама

Софийската градска прокуратура иначе се е самосезирала по твърденията за подслушване на политици. Вчера стана ясно, че три структури са слушали политически дейци. ДАНС започна и вътрешна проверка. От СГП са изискали информация от Националното бюро за контрол на СРС, в чиято компетенция е извършването на тези проверки.

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

One Comment

  1. Pingback: Гърми #Бръмбаргейт: Баце подслушвал премиера Стефан Янев преди вота на 4 април! ДАТО и ДАНС слухтели за Мутрата - Новините Днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button