5.7 C
София
неделя, декември 10, 2023

Русия призова САЩ да прекратят „дрънкането на оръжие“ в Черно море

ПРОЧЕТИ СЪЩОПосолството на Русия в Съединените щати призова Вашингтон да прекрати „дрънкането на оръжие“ в Черно море. А говорителят на руското външнополитическо ведомство Мария Захарова заяви, че НАТО инструктира съратниците на опозиционера Алексей Навални. 

Повод за изявлението на руското посолство във Вашингтон са съвместните американско-турски учения в Черно море. В маневрите участват два разрушителя на американския флот и два военни самолета „Boeing P8 Poseidon“. 
„Призоваваме американците да прекратят безразсъдното дрънкане на оръжие. Мирът и сигурността в Черно море не се нуждаят от чужда намеса“, гласи съобщение в Туитър на руската дипломатическа мисия. 

Проверка по рама

По-рано говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че съратниците на опозиционера Алексей Навални Леонид Волков и Владимир Ашурков са преминали инструктаж на НАТО.
По думите ѝ в инструктажа имало указания за дестабилизиране на обстановката в Русия. Захарова разказа, че на 8 януари Волков и Ашурков се включили във видеоконферентен разговор, организиран от постоянното представителство на Полша към Европейския съюз в Брюксел. В разговора участвали не само представители на съюза, но и на Великобритания и Съединените щати.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ