Спорт

Славиша Стоянович: Важно е да бием Монтана, нужни са ни точки

Славиша Стоянович

Няма по-важен мач от утрешния. Това заяви наставникът на Левски Славиша Стоянович на днешната пресконференция преди домакинството на Монтана от 17-ия кръг на Първа лига.

Той призна, че Матео Стаматов е контузен и ще се подложи на операция на коляното в Барселона. 

„Ще видим дали сме готови, трябва да сме готови, най-вече физически. Всичко за състава е ясно, имаме дилема заради контузия. Ще видим какво ще стане. Приоритет беше да подкрепим защитата. Направихме това, имаме поливалентни играчи, които могат да играят на различни позиции. Аз се надявам никой да не напуска, а останалото ще видим. За съжаление, Матео Стаматов пак се контузи преди три дни, получи контузия. В понеделник тръгва за Барселона, където ще му направят операция на коляното, ще видим каква ще е диагнозата. Всички останали са на линия, но има футболисти, които не са максимално готови – тези, които наскоро пристигнаха в отбора“.

„Да, гледах две контроли на Монтана – знаят какво искат на терена, компактни са, имат 2-3 футболисти с добри качества. Ние сме в тази позиция, че всички, които идват на „Герена“, са с мотивация и оптимизъм. Трябва ние да водим играта, но пак казвам, сега сме в тази позиция. Много трудно е за всички отбори, видяхме положението във Враца, колко беше хлъзгаво. Тук имаме малко по-лесна ситуация, но ако цяла нощ вали сняг, пак е проблем. Ние трябва да играем и при тези условия, отборът, който е по-умен, ще се справи по-добре. За нас нормално е по-трудно, ако теренът не е перфектен. Но футболът се играе при всички възможни условия, така че трябва да се адаптираме. Това е факт, сега ние сме в позиция, която трябва да избегнем, тя е трудна и проблематична за нас“.

„Трябва да се изкачим нагоре в класирането. Отборът обаче е много мотивиран да покаже всичко у себе си и да даде всичко на терена. Нищо не важи, ако нямаш точки. Аз лично мисля само за футбол, финансите не ме интересуват. Мисля, че няма футболисти, които да не мислят само и единствено за тренировки и за игра. Получаваме максимално подкрепа от ръководството, надявам се да бъде по-добре занапред, но ние трябва да мислим за работата си на терена. Не трябва да мислим какво ще стане след 3-4 мача, а това, което ни предстои утре. Двубоят утре е важен за нас, защото са ни нужни точки. Виждам нещо, надявам се да бъдем по-стабилни и да вървим по добър път“, завърши той. 

Проверка по рама

Не пропускай

Back to top button