13.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024

Валядолид стигна до ценна точка в Билбао

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Футболистите на Валядолид стигнаха до ценно равенство при гостуването си на Атлетик (Билбао) в среща от 33-ия кръг на испанското първенство. Атлетик повеждаше два пъти в резултата, но гостите успяваха да се мобилизират и да изравнят. Точката, която спечелиха ги приближава до спасението от изпадане.

Баските вкараха за първи път в 14-ата минута, като грешка в защитата на Валядолид позволи на Морсийо да поеме топката на границата на наказателното поле и с премерен удар да отлебежи първия гол – 1:0. През втората част, отново домакините бяха по-дейни на терена, но пропуските ги лишиха от нови голове. Така се стигна до 70-ата минута, в която Ореяна с глава след ъглов удар изравни – 1:1. Само 6 минути по-късно Атлетик контраатакува опасно и центриране на Уилямс отляво намери в наказателното поле Гарсия, който отблизо отново даде преднина на домакините – 2:1. Но, това не бе всичко – в 85-ата минута Вайсман получи добро предаване отдясно и от движение засече за крайното 2:2.

Равенството позволи на Валядолид да се добере до спасителното 17-о място в класирането с 30 точки. Атлетик остава на 9-и с 42 точки и намали шансовете си за място в Европа.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ