12.9 C
София
понеделник, май 20, 2024

Владимир Путин с Covid ваксина, не е ясно кой вид

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руският президент Владимир Путин - 22 март 2021 г.

Руският президент Владимир Путин се ваксинира тази вечер срещу Сovid-19, съобщи неговият говорител, без да уточни каква ваксина му е била поставена.

Умишлено не бе уточнено с коя от руските ваксини е използвал държавният глава, за да бъдат насърчени повече руснаци да се ваксинират с всички налични препарати.

„Путин се ваксинира срещу коронавируса. Той се чувства добре и утре ще е на работа, както обикновено“, каза говорителят Дмитрий Песков, цитиран от агенция РИА Новости.

По-рано през деня Песков вече отбеляза, че 68-годишният президент няма намерение да се ваксинира публично.

„Няма да ви покажем това, ще трябва да вярвате на думата ни“, заяви говорителят, посочвайки, че руският президент не иска да си поставя инжекция пред камерите.

Проверка по рама

Путин обяви вчера, че днес ще се имунизира, след като даде подобно обещание още през декември миналата година, когато в Русия започваше кампанията за ваксиниране на населението. Той обаче тогава отбеляза, че ще си постави ваксина, когато и тези от неговата възрастова група – над 65 години, бъдат включени, тъй като Русия, за разлика от много други страни, започна да прилага своя първи разрешен препарат „Спутник V“ първоначално при хора в активна възраст. 

Сред световните лидери, които се ваксинираха срещу коронавируса, са американският президент Джо Байдън, папа Франциск и британската кралица Елизабет Втора.

Руският президент Владимир Путин и министърът на отбраната Сергей Шойгу прекараха част от свободното си време през уикенда сред природата в Сибир, 21 март 2021 г.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ