15.2 C
София
четвъртък, май 2, 2024

ГДБОП и спецпрокуратурата разбиха група за финансови измами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В Специализираната прокуратура се проведе брифинг на административния ръководител на СП Валентина Маджарова и зам.-директора на ГДБОП-МВР старши комисар Димитър Брайков във връзка с разкрита организирана престъпна група за финансови престъпления.

ГДБОП и Специализираната прокуратура разбиха група за финансови измами, ощетила стотици хора в България и чужбина. До момента са задържани шестима души – тепърва ще се установяват щетите, нанесени от групата.

Към момента все още тече установяване на всички пострадали от дейността на престъпната група, съобщиха от прокуратурата и ГДБОП.

По предварителни данни, хората, които са били ощетени с различни суми, са може би над 200.

Само в един от случаите става въпрос за човек, който е бил ощетен с близо 1 млн. лева.

При акцията на ГДБОП и прокуратурата и претърсването на различни офиси в София и в страната са намерени специална техника за заглушаване на мобилни телефони, както и журналистически карти.

Проверка по рама

Всички участници в групата са били „високоинтелигентни“. Само един от задържаните досега има присъда, останалите са с чисто съдебно минало.

И в момента продължава набирането на още доказателства, както и събиране на данни на други пострадали от действията на престъпната група.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ