19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Джо Байдън: До 19 април 90% от пълнолетните в САЩ ще имат възможност да се ваксинират

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Джо Байдън

Президентът Джо Байдън ще обяви, че до 19 април 90% от пълнолетните в САЩ ще отговарят на условията за ваксинация срещу Covid-19 и ще могат да се ваксинират в рамките на пет мили от своя дом, обяви в понеделник Белият дом, цитиран от CNBC.

Белият дом също така посочи, че Байдън ще обяви, че неговата администрация увеличава броя на аптеките във федералната програма за ваксинация в аптеките от 17 000 на близо 40 000 в цялата страна, като в същото време до 19-и април ще бъдат изградени още дузина места за масово ваксиниране срещу коронавируса.

Съобщението идва, след като Джо Байдън призова отделните щати и племенни територии да направят достъпна ваксинацията за всички възрастни в САЩ не по-късно от 1 май.

Според Белия дом, към днешна дата 31 американски щати са заявили, че до 19 април ще предоставят възможност на всички възрастни да се ваксинират срещу Covid-19.

Миналата седмица Байдън анонсира целта в страната му да бъдат поставени 200 милиона ваксинационни дози в рамките на първите 100 дни от неговото управление – до 2-ри май.

Проверка по рама

Към момента поставените дози в Съединените щати са средно 42 на 100 души население.

В телевизионно обръщение Байдън предупреди, че битката с вируса далеч не е спечелена и предупреди съгражданите си да спазват ограничителните мерки заради възможна 4-та вълна на заразата.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ