19 C
София
петък, май 17, 2024

„Защото тези ваксини отиват в бедни страни …“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Съкровище от 29 милиона дози ваксина AstraZeneca, открито в завода Catalent в град Ciociaria, което изпраща Европа в ярост. В студиото се чете бележката от фармацевтичната компания. „Понастоящем не се планира износ, освен за страните по международната програма на Covax (за бедните и развиващите се страни, изд.). Има 13 милиона дози ваксини, които очакват да бъдат изпратени за освобождаване на контрола на качеството в Covax като част от нашия ангажимент да осигурим милиони дози за страни с ниски доходи. Ваксината е произведена извън ЕС и е доставена в завода в Анани, за да се пълни във флакони „, обяснява компанията, докато“ още 16 милиона дози очакват контрол на качеството, преди да бъдат изпратени в Европа „.

„Съмнението е, че тъй като тези флакони нямат сертификат, те отиват в бедните страни …“ Професор Мороне се подхлъзва, хвърляйки сенки върху откритието на Nas, което изпраща Европа на опашката.

Всичко започна с призива на комисията на ЕС до министър-председателя Марио Драги: 29 милиона дози от ваксината AstraZeneca са скрити в завода Catalent в Анани. Доставка, равна на двойни дози (16,6 милиона), които ЕС досега е получавал от англо-шведската компания. Това въпреки ангажиментите на AstraZeneca от 120 милиона дози към ЕС само през първото тримесечие на 2021 г. Драги незабавно се обади на министъра на здравеопазването Роберто Сперанца, който инициира проверка на карабинерите Nas. Проверката е извършена между събота и неделя. Установено е, че партидите, проверени от НАС, са предназначени за Белгия. Еврокомисарят по вътрешния пазар и услуги Тиери Бретон днес уверява за 29-те милиона ваксини на Анани: „Това, което е сигурно е, че освен предвиденото количество за Covax, за бедните страни, 
Страни от Европейския съюз. „Италианското правителство при всички случаи е разпоредило всички партиди, напускащи Анани, да бъдат“ контролирани от Nas. „Междувременно ЕС гарантира, че дозите ще останат в Европа.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ