12.3 C
София
петък, май 3, 2024

Кои хора не трябва да ядат месо

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Експерти от медицинската общност „Action on Salt” препоръчват на хората с високо кръвно да спрат да ядат всякакви пушени меса, пише в. „Express”.

Тази промяна в хранителния режим е често срещана рецепта за лечение на хипертония, тъй като някои храни имат голям ефект върху нивата на кръвното налягане, казват експертите. Според тях високото съдържание на сол в много месни продукти, особено на натрий, увеличават риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, пише actualno.com.

Статията на в. „Express” подчертава, че дори месните деликатеси, маркирани със знак „ниска концентрация на сол“, по правило съдържат голямо количество натрий, което е опасно за пациентите с хипертония. Според медиците от „Action on Salt“, високият прием на сол нарушава натриевия баланс в организма, което води до натрупване на течности и в резултат на това – до високо кръвно налягане. За разлика от това, намаляването на натрия в организма води до 16% намаляване на смъртните случаи от инсулт и 12% намаляване на смъртните случаи от коронарна болест на сърцето.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ