11.4 C
София
четвъртък, май 2, 2024

Показаха къмпинг ремарке за електромобили

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Както и при автомобилите с двигатели с външно горене, така и при тези на ток, дърпането на ремарке оказва доста голямо влияние върху пробега. Докато при бензиновите и дизеловите двигатели не се обръща толкова голямо внимание върху разхода на гориво постиган с ремарке, то при електромобилите дърпането на ремарке може да съкрати оставащите километри с до около 40%. Данните са от компания, занимаваща са се с производство на къмпинг ремаркета, но има решение на този проблем.

Последният модел къмпинг ремарке на американците от Polydrop е конструиран с подобрена аеродинамика, като запазва удобствата които могат да се използват при спиране в гората или планината. Под ремаркето се намират батериите, които служат за захранване и са с големина от 2.4, 4.8 или 12кВч., в зависимост от това какво си поръчате, а на тавана може да разположите 260 или 520-ватови слънчеви панели. Те захранват климатична система, LED осветление, като при караваните с по-големи батерии може да поръчате и Bluetooth говорители, котлон и хладилник. Във вътрешната част разполагате още с два USB порта, 12V такъв, както и 110-волтов контакт, поради особеностите на американския стандарт. Още един такъв е разположен и във външната част, като той служи за зареждане на батериите, най-голямата от които може да изкара до 6 дни самостоятелен живот.

От компанията са провели и реални тестове с Tesla Model 3 Long Range 2018 със задно предаване при която са постигнати 392 км пробег от обещаните 496 км от производителя, което е около 20% загуба на километри при шофиране. Цената на базовия модел започва от 25 хиляди долара, а ако искате по-голяма батерия трябва да доплатите съответно 2 или 8 хиляди долара. За 560-ватови панели на покрива доплащането е 600 долара, а кухненските принадлежности ще ви струват още 1 850 долара.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ