15.3 C
София
неделя, май 19, 2024

Протест срещу насилието в бургаския кв. „Банево“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мирен протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни деца ще се проведе днес от 13 часа в бургаския квартал Банево. Повод за недоволството е последният случай на блудствени действия спрямо малолетно момче, в същия район. Вероятните извършители – две непълнолетни лица, са в Дома за временно настаняване към  полицията. По случая работи бургаската районна прокуратура. Нина Вангелова от организаторите на протеста пояснява:

„Протестът е, за да покажем гражданската си позиция, че не спим, че сме будни и адекватни. Искаме насилието под всякаква форма да спре. Искаме жертвите, които са били подложени на всякаква форма на насилие, да споделят за проблема, да не ги е страх, да не ги е срам, да знаят, че не са сами. Ще се събира също и подписка за заетост на учениците през ваканциите и ще се опитаме да въведем в училищата нов предмет – „Гражданско образование“.

Идеята е децата да се включват в обществени мероприятия, като почистване на площи, боядисване и като цяло грижа за местността в която живеят, допълни Нина Вангелова. 

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ