11.7 C
София
четвъртък, май 2, 2024

Само четири автомобилни марки стигнаха до 100-те най-влиятелни компании на Time

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Американското списание Time за първи път съставя списък от 100 компании, които според неговите експерти имат най-забележимо „влияние върху бъдещето“. Любопитното е, че в него са включени само четири автомобилни производителя, а два от тях са американски: General Motors, Tesla, Volkswagen и BYD.

Редакторите на Time са избрали компаниите в списъка въз основа на няколко ключови фактора. Те включват уместност на дейностите, въздействие върху света, иновации, амбиция и успеха. Резултатът е списък със 100 фирми, които са разделени в няколко категории.

Американският концерн General Motors зае място в категорията „Титани“ заедно със социалната мрежа Facebook, интернет търговеца Alibaba и технологичните гиганти Samsung и Microsoft. Редакторите на Time похвалиха GM за нейния принос в зеленото бъдеще на транспорта.

В началото на април концернът представи електрическия джип Hummer EV, а миналата седмица дебютира производствена версия на електрически кросоувър Lyriq – дело на марката Cadillac.

Друга американска марка Tesla, попада в категорията „Разрушители“, присъединявайки се към Huawei, Airbnb и другата компания на Илон Мъск – SpaceX. Съставителите отбелязват ролята на Tesla в електрификацията на автомобилната индустрия и нейното развитие в областта на възобновяемата енергия, включително слънчеви панели за покривите на домовете ни.

Германският Volkswagen спечели място в категория „Лидери“ за стремеж към лидерска позиция в областта на електрическите превозни средства. Компания на Volkswagen в категорията правят Twitter, Apple, Nike и Mastercard. Марката спечели състезанието за Световна кола на годината 2021 с електрическия кросоувър ID.4, който победи Honda e и Toyota Yaris.

Проверка по рама

И накрая, четвъртата автомобилна марка в списъка е китайската BYD и отново за същата дейност – разширяване на мащаба на производство на електрически превозни средства. BYD беше класиран в категорията „Иноватори“ заедно с TikTok, Nvidia, IKEA, Netflix, Spotify и други.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ