20.5 C
София
понеделник, май 20, 2024

Трусове при лейбъристите на Острова

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Заместник-лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Анджела Райнър бе уволнена от поста ѝ на председател на партията и координатор на предизборната кампания след лошите резултати в изборите за местни съвети в Англия. Очаква се лидерът на лейбъристите Киър Стармър през следващите дни да направи големи промени в кабинета в сянка.

Лейбъристката партия загуби контрола си над няколко местни съвети и претърпя загуба при избора на депутат в традиционната си твърдина Хартлипул все за сметка на консерваторите. Анджела Райнър ще остане като заместник-лидер на лейбъристите, тъй като това е пряко избирана позиция, но вероятно ще й бъде предложен друг пост в кабинета в сянка.

Източник от Лейбъристката партия бе цитиран от Би Би Си да казва, че Киър Стармър поема пълна отговорност за провала на изборите, но смята, че трябва да бъдат направени промени в ръководния екип.

Бившият министър на финансите в сянка на лейбъристите Джон Макдонъл обаче нарече решението на Стармър да уволни Райнър „предателско бягане от отговорност“ и обвини лидера, че „принася всеки друг в жертва, но не и себе си“.

Има сведения, че членове на кабинета в сянка са били шокирани от решението на партийния лидер. Според някои анализатори в ръководството на Лейбъристката партия назрява разцепление и се повдигат въпроси за лидерството на Киър Стармър.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ